Преизбраха Бетина Жотева за шеф на СЕМ

Бетина Жотева 1

С четири гласа „за“ и един „въздържал се“ Съветът за електронни медии отново избра Бетина Жотева за свой председател. Мандатът ѝ е една година.

Съветът за електронни медии реши да изпрати писмо до Европейската комисия заради проблема с намалените бюджети на обществените медии и на самия СЕМ.

Медийният регулатор за пореден път ще постави въпроса за необходимостта от реформа във финансирането на обществените медии.

Вчера Томислав Дончев, който изпълнява длъжността министър-председател, пое ангажимент да даде яснота за решението на кабинета в оставка два пъти да намали субсидията на БНР с близо 1 милион лева.

Преди година Бетина Жотева смени на председателското място София Владимирова.

По закон председателят на Съвета за електронни медии представлява съвета, подписва актовете му, взети в изпълнение на Закона за радиото и телевизията, контролира изпълнението им, издава наказателни постановления за нарушения на разпоредбите, осъществява връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с международните организации, свързани с медиите.

Мандатът на членовете на СЕМ е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на парламента и през три години от тази на държавния глава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ