Владимир Каролев е в кома

Владимир Каролев

Транспортират Владимир Каролев с линейка в столичната болница „Пирогов“. В Разлог пристигна реанимационен екип със специално оборудвана линейка. Там пристигнаха и здравният министър в оставка Костадин Ангелов и директорът на „Пирогов“ Асен Балтов.

По думите на Ангелов травмите на Каролев са тежки и има сериозен риск за живота му. Той е с черепно-мозъчна травма. Има и гръдна травма, както и фрактура на глезена. В момента е в медикаментозна кома.

„Лекарите в Разлог са направили всичко, което е трябвало да бъде направено на първо време. Оттук нататък се изисква специализирано лечение. Ще бъде приет в Неврохирургична реанимация в „Пирогов“, обясни Асен Балтов.

По думите му е много рано да се прогнозира как ще се развие черепно-мозъчната травма.

Финансистът Владимир Каролев изчезна след спускане под връх Тодорка. В издирването му се включи целият наличен състав на Планинската спасителна служба в Банско, а издирвателната акция продължи 12 часа.

В неделя преди обяд Каролев предава на живо от Пирин и оповестява плановете си:

„Аз ще се спусна отзад през малка Тодорка, Бъндеришко рибно и ще се опитам да се кача на Вихрен и да се пусна от Вихрен днеска, чао.“

Около 14 ч. приятели го търсят по телефона, но той е изключен. Четири часа по-късно подават сигнал. Спасителите тръгват към зона, за която знаят, че няма обхват. След полунощ го откриват. С часове го носят на ръце.

Близки и приятели на Владимир Каролев го описват като опитен планинар и много рядко е карал сам.

„Би Ти Ви“За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ