Антон Кутев става говорител на служебния кабинет

Антон Кутев

Червеният Антон Кутев ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев. Това разкриха запознати с кадровите решения на президента Румер Радев относно назначения днес служебен кабинет.

Кутев е сред най-ярките лица на БСП и е основен медиен експерт на левицата от години. Той вече веднъж е бил на поста говорител, но на Изпълнителното бюро на БСП през 2007 г., когато лидер беше Сергей Станишев. Бил е депутат в няколко парламента, а преди това и общински съветник в София. А в момента е сред най-острите опозиционери на лидерката Корнелия Нинова.

Все още не е ясно още дали Кутев ще е само говорител или ще поеме и пресслужбата на Министерския съвет.

Бившият военен министър Николай Цонев пък се очаква да бъде назначен за шеф на кабинета на премиера Янев. Той бе министър на отбраната в кабинета „Станишев“. В МО е заемал различни длъжности, включително шеф на Изпълнителна агенция „Социални дейности“.

През месеците след края на мандата му като министър Цонев бе разследван за злоупотреби в Министерството на отбраната. На 1 април 2010 година бе зрелищно арестуван и обвинен в предлагане на подкуп на следовател. Две години по-късно обаче Софийският градски съд го оправда.

На 1 юни 2012 г. бе оправдан от Върховния касационен съд по друго дело – за сключване на четири неизгодни сделки през 1999 г. когато е ръководил дирекция „Управление на доставките“ в Министерството на отбраната. Общо Цонев е съден и оправдан по четири дела и през август 2015 г. осъди прокуратурата на втора инстанция да му плати обезщетение в размер на 15 хил. лева.

През 2012 г. създаде партия „Нова алтернатива“, но според запознати в последната година работи активно с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

Официалното представяне на новите министри и приоритетите на служебното правителство ще бъде направено от Радев в 9 ч сутринта утре. След това ще има предаване и приемане на властта по министерства.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ