Андрей Кузманов встъпи в длъжност като министър на младежта и спорта, Кралев го поздрави

Красен Кралев, Андрей Кузманов

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов встъпи официално в длъжност и пое поста от Красен Кралев. Церемонията се състоя в сградата на министерството.

„Разчитам и ценя професионализма на хората в моя сектор. Ще работя прозрачно в интерес на обществото и ще се опитам да подобря още повече работата на министерството. Не може да става и дума за реваншизъм“, заяви министър Кузманов.

Андрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище „Олимпийски надежди“, а след това завършва Националната спортна академия в София през 1991 г. Дипломиран учител е по физическо възпитание и треньор. Магистър е по „Физическо възпитание“.

Бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985 година, многократен републикански шампион по плуване и модерен петобой.

В професионалния си път се е занимавал с анализиране и ръководене на учебно-тренировъчен спортен процес по модерен петобой, организация и провеждане на състезания. Бил е треньор по модерен петобой в различни спортни клубове.

Има опит в частния сектор на ръководни позиции в областта на търговията, производството, услугите, маркетинга и рекламата.

Президент е на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой. Член е на Комитета по бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ