Борисов изплю камъчето: Ето колко пари се отпускат на БАН и какво смята да прави…

бойко борисов

Много пъти съм признавал, че години наред не успяхме да намерим формула да накараме Митници, данъчни, МВР и т.н. да си поделят операцията. Сега в това звено, което създадохме, работят всички. Закарахме цялата информация и там на място всеки може да бръкне в масива директно и подбрано. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща, на която бяха представени резултатите за първото тримесечие на 2018 г, където стана ясно, че има рекордно ниско ниво на контрабандните цигари у нас – 5,8%.

„Сега можеш да видиш, като влезе камион на границата, данъчните какво правят, платил ли си е данъчните, задържат ли го, полицията какво е ангажирала. Така се получава не само двоен контрол, а и се реагира много бързо. Не е нужно да сравняваме с други държави. Нужно ни е само за да измерим по едно и също изследване как стои България. Виждате, че в пари това са разлики на стойност стотици милиони, а може би милиарди“, добави Борисов.

„Колегата Гешев каза неслучайно, че и бюджетът ни е е 2 млрд. и 25 млн. излишък, а започнахме с 3,7 минус дефицит. Приходите за държавата ни позволиха да направим толкова за социалните, за заплатите на МВР, за армията, учителите, служителите за охрана на затворите. За Коледа и Великден по 100 милиона отиват за пенсионерите, за въоръжение и техника“, каза още премиерът.

„15 милиона повече има и за БАН – сега не ги знам защо се карат с института, но ще се срещна с тях и ще видя. 10 милиона има в СУ. Миналата седмица – 15 милиона за метрото на София, 9 милиона за Пловдив столица на културата. Дали сме и за общините, за всяка махала да се направи път, обреден дом, детска площадка, игрище, канализация, тротоари, междублокови пространства и това е в полза на обществото“, допълни той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ