Симеонов харесал офертата на ВМРО за съюз без лидери

ВМРО, Красимир Каракачанов 4

Част от лидерите на т.нар. патриотични партии са харесали идеята на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов за обединение за вота през юли, но без те да влизат в листите, показа проверка на колегите от “24 часа”.

В четвъртък Каракачанов обяви, че за ВМРО най-добре би било да се яви само. Но предложи съюз на НФСБ на Валери Симеонов, “Воля” на Веселин Марешки и “Атака” на Волен Сидеров с условие нито един от четиримата лидери да не е в листите.

“Целта ни не е да бъдем вождове, да влизаме в парламента и да ставаме министри, а да служим на отечеството. Затова ги призовавам да помислят върху този призив”, каза Каракачанов.

Дотук със сигурност Валери Симеонов е харесал идеята на доскорошния си партньор, докато от останалите две партии още мислели по нея.

Първоначално и Симеонов, и Каракачанов твърдяха, че не искат съюз с Волен Сидеров. А от ВМРО бяха твърдо против и такъв с Марешки.

Неразбирателствата са предимно между председателите, иначе обикновените членове на четирите партии работят добре заедно, обясниха промяната източници от т.нар. патриотични формации.

Тепърва обаче предстоят официалните разговори. В следващите дни лидерите ще се срещат поотделно, а ако успеят да постигнат съгласие, ще има и голяма среща за обща коалиция. В събота се очаква Волен Сидеров официално да каже как ще се явява “Атака” на вота.

В четвъртък Изпълнителният комитет на ВМРО прие 7 приоритета, за които ще настоява при сформирането на коалиция – подкрепа за малкия и среден бизнес, интеграция на малцинствата, справяне с демографската криза и промени в конституцията за повече правомощия на президента. Не е изключена коалиция и с ГЕРБ, ако подкрепят приоритетите, разясни Каракачанов. ВМРО искало и разговори с КОД на Петър Москов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ