Голям срам! Румен Радев съска от злоба, когато го попитаха за разкритие на министър на Бойко

7 Dni Bulgaria16.05.2021
Румен Радев 2

Със служебното правителство започва да се връща държавността, а това е най-важната задача на това правителство. Така президентът Румен Радев коментира рокадите в министерства и агенции, заради които бе остро критикуван от ГЕРБ.

„За два месеца е абсурдно да се мисли, че може да се направи ревизия на 10 години управление, но новият кабинет е длъжен, където може да даде светлина как се е управлявала страната и където се установят корупционните практики, да бъдат пресечени“, заяви президентът.

Държавният глава направо започна да съска, когато го притиснаха да отговори на упреците на бившия финансов министър Кирил Ананиев за реваншизъм, който разказа, че при първия служебен кабинет му е бил оказан натиск да уволни шефовете на НАП и Агенция Митници.

Днес Радев определи това като комичен опит Ананиев да се изкара герой, но не каза нищо в конкретика.

“Чистка, преврат и т.н., вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация над службите за сигурност. Стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Миналата година само в ДАНС бяха освободени 50 души. Мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете си. Това са рутинни процедури, сменят се хората на управленски нива“, обясни Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ