Извънредно! Побеснял баща бие тревога: Българка се опита да убие дъщеря ми в Турция! (СНИМКИ)

Курорт Почивка Турция

оляма драма сe разиграва от вчера на турския остров Гьокчеада, където млада българка е пострадала след атака от сънародничка. Притесненият родител на 15-годишната сърфистка Русана Морчева – Петър Морчев, твърди пред БЛИЦ, че Елена Димитрова, която е професионален кайт инструктор, е опитала да убие дъщеря му. Мончева карала кайт сърф, когато Димитрова я атакувала и ударила с въжетата, с които прерязала крака й.

„Вчера следобед беше извършен опит за убийство на дъщеря ми от професионалния кайт инструктор Елена Димитрова от Поморие! Тази жена е заплашила устно дъщеря ми Русана с думите: „Сега ще видиш какво ще ти се случи“, след което е опитала да я убие с кайт сърфа си. Дъщеря ми е с прорезна рана на бедрото, а ако я беше засякла един метър по-нагоре, щеше да засегне артерии, можеше и да я убие!“, разказа бургазлията Петър Морчев пред БЛИЦ.

След случилото се той се сбива с приятеля на Елена Димитрова – Петко Пейчинов. „Училището „Гьокчеада кайт сърф“, в което тя работи, е негова собственост. Този господин изобщо не се притеснява и се хвали наляво и надясно, че има политически чадър. Баща му е дипломат и се ползва с протекции. Ясно разбрах за какво става дума след случилото се в полицията. Вчера от 17 часа до 2 часа след полунощ вземаха показанията ни. А турският следовател се оказа, че ги е изтрил – не е запазил файла в компютъра, на който записваше… Уж казаха, че днес ще ни потърсят отново от полицията, но така и не ни се обаждат. Също така имаше случаен свидетел на инцидента, но не са му взели пълните показания“, разказа още Морчев, който смята да наеме турски адвокат с български преводач, за да може да изиска документите от местната полиция, за да ги предостави на властите в България.

„Страхуваме се, защото бащата на Петко Пейчинов е дългогодишен дипломат“, притеснен е бургазлията.

„Това не е нормално! Да нападаш дете с кайта си, много е опасно. Кайт линиите са много натегнати и режат. У нас нас има случаи на отрязани пръсти, дори вече има два смъртни случая с кайт в България.

Недопустимо е професионален кайт инструктор да използва по този начин уреда за екстремен спорт. Ще се борим за правата си!“, добави Морчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ