Захариева удари жесток шамар на Нинова: Да не ни поучава партия, предала на Тито костите на Гоце Делчев

Нинова Захариева

„Не приемаме поучения как да защитаваме националните интереси от партия, която през 1946 година предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Същата партия държава променяше насилствено идентичността на собствените си граждани и ги караше да се пишат македонци“, заяви външният министър Екатерина Захариева по телефона за „24 часа“ по повод написаното от лидера на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук. Нинова реагира остро на думите на премиера на Македония Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

„Чета призива на г-жа Корнелия Нинова към премиера Борисов незабавно да защити българските национални интереси от  Заев, който поставял на изпитания крехките основи на добросъседството. Да, Илинденско-Преображенското въстание географски може да бъде наречено и македонско, и тракийско, но исторически е българско. Само преди дни премиерът Заев почете Гоце Делчев пред паметника му в центъра на Благоевград, където по време на цялото честване бе подчертан българският характер на Илинденско-Преображенското въстание за освобождението на Македония и Тракия“, продължи Захариева.

„Госпожо Нинова, бъдете спокойна, правителството се грижи за опазването на националните ни интереси. Благодарение на нашата работа Република Македония ще стане член на НАТО и ще започне преговори с Европейския съюз, а българското знаме може спокойно да се вее в Скопие“, добави тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ