Камера е заснела фаталната грешка на шофьора за мелето в София

Катастрофа, Автобус, София

В сряда автобус помете 7 автомобила в София. Пътническото возило, както БЛИЦ съобщи, е потеглило само и е ударило колите. В него не е имало пътници, а шофьорът в този момент е подписвал двустранен протокол за друг инцидент с линейка, станал малко по-рано в района.

Рейсът се е движил по линия №31, която свързва квартал „Обеля“ и село Голяновци. Линията се обслужва от частен превозвач. В ефира на Нова телевизия представителят на автобусната фирма – Ваньо Стефанов, разказа какво точно се е случило.

„След като беше извършен преглед на камерите в автобуса, се установи, че причината за инцидента е човешка грешка от страна на шофьора. Рейсът се е прибирал за гараж. Малко преди кръстовището настъпва много лека катастрофа с линейка. Виновен е бил нашият водач, не е спазил дистанция. Грешката му е, че не е обезопасил автобуса при напускането на шофьорското място.

Тоест, не е загасил двигателя и не е изключил от скорост. Рейсът е с автоматична скоростна кутия. Двамата шофьори започват да пишат двустранен протокол. В един момент автобусът се разклаща. Шофьорът на рейса се панира и отива на шофьорското място, но вместо да го загаси, натиска педала на газта докрай”, поясни Стефанов.

Застрахователите ще поемат както щетите на автобуса, така и тези на колите. Водачът е тестван за алкохол и наркотици. Той е от дълги години във фирмата. Мъжът ще бъде санкциониран и ще получи предупреждение за дисциплинарно уволнение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ