Напрежение в Ботевградско! Арестуван при масовата акция се оплака от полицейско насилие

aresti-botevgrad

23-ма души бяха арестувани при полицейска акция в Ботевград днес. Повечето са освободени още днес. Един от задържаните обаче се оплака от полицейско насилие и се закани да си потърси правата в съда.

Полицаите атакували къщата на Павлин Крумов около 6:00 ч. сутринта. „Почукаха, и аз им отворих – по очи и бой. Търсят дрога, оръжие и без причина бият”, каза той пред БТВ.

„Казаха, че търсят дрога, оръжие и цигари без бандерол. Видяха, че няма нищо в тази къща и се захванаха с ракията в мазето”, заяви Цветелина.

Заради открития в къщата 200 литра алкохол без акциз Павлин и Цветелина били арестувани и след няколко часа освободени. Павлин подчерта, че си е извадил медицинско. От полицията отказаха коментар за ареста, само посочват, че акцията е рутинна и е по линия на битовата престъпност.

„Вчера са задържани 6 проституиращи лица и трима за проверка за извършени престъпления и един за установяване на самоличност, а днес са задържани още 11 за проверка по предишни престъпления и двама за установяване на самоличност”, обяснява Николай Симеонов, началник на РПУ – Ботевград.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ