Отвлеченият от полицая Качаков: Усукваха ми гениталиите ми 2 часа

Полиция, КАТ

Сопотчанинът Фарук Манаф, за когото прокуратурата твърди, че е бил отвлечен на 16 ноември м.г. от полицая в Трето РУ в Пловдив Атанас Качаков, Симеон Иванов, Даниел Димитров, е разказал потресаваща история за преживените си мъки. Той посочил, че един от похитителите му усуквал гениталиите в продължение на 2 часа, научи 24plovdiv.bg. Според разследващите дилърът е бил насила натикан в автомобил, откаран в запустяла сграда и измъчван заради неуредени отношения с марихуана.

Манаф бил и жестоко пребит, за травмите му има медицинска документация.

„В нея обаче не се посочва да е настъпило увреждане на половите органи на пострадалия. Защо той не е съобщил на лекарите, че са му усуквали гениталиите“, каза адвокатът на Качаков – Станимир Вълчев.

На мярката за неотклонение на полицая в апелативния съд защитникът му се противопостави заседанието да е при закрити врати, за да не се разгласяват интимни подробности за Манаф. Според Вълчев няма такава риск, тъй като липсват данни мъжът да е получил увреждане на половите органи.

Съдът обаче разпореди делото да бъде засекретено.

В залата днес освен Качаков, Иванов и Димитров се яви и началникът на Трето РУ Самуил Хаджиев с бинтована китка, от която стърчеше абукат. Адвокатът му Димитър Марковски заяви пред журналисти, че е получил тежка бъбречна криза. Имал над 4-5 камъка в двата бъбрека.

Точно преди заседанието се разбра, че срещу Хаджиев е повдигнато и четвърто обвинение – за лично укривателство. Прокуратурата съобщи, че той е разпоредил на служител от „Криминална полиция“ в Трето РУ да изземе видеозаписи от автомивка и автосалон на околовръстното шосе на Пловдив, които са имали пряк изглед към мелето с три жертви, станало там навръх Великден.

Участъкът от пътя, където е станала катастрофата, не е в района на Трето РУ, а на Първо.

Разследващите твърдят, че Хаджиев е взел и укрил флаш паметта и записите, като така е спомогнал за осуетяване на наказателното преследване срещу виновника за катастрофата – Иво Даскалов по прякор Иво Лудия. В момента водачът все още е в болница заради травми от челния сблъсък с друг автомобил на фаталната дата. За Лудия апелативният съд определи парична гаранция от 20 000 лева. Проверка на 24plovdiv.bg установи, че сумата е внесена. След като се възстанови, шофьорът, причинил мелето, ще може да си отиде вкъщи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ