Скръбна вест, любимец на цяла една държава си отиде на 32 години

Свещ

Поредна трагична новина разтърси световния спорт. Бившият чешки хокеен национал Марек Трончински почина само на 32 години. Новината беше потвърдена за местните медии от няколко източника. За момента няма яснота за причината, довела до кончината на младия мъж.

Трончиски беше всенароден любимец на хокейните фенове в Чехия. Това се дължи на факта, че той никога не отказваше покани да изпие по няколко бири с привържениците. Тази отзивчивост обаче му навлече проблеми, тъй като алкохолът се превърна в сериозна част от живота на спортиста и провали кариерата му.

През последния сезон Марек Трончински беше стигнал до румънското първенство, където играеше за Прогим Георгени. В силните години на кариерата си той участваше в най-силния шампионат в Европа – КХЛ, където носи екипите на Югра (Ханти-Мансийск) и Слован (Братислава).

Два пъти е избиран за най-добър защитник на чешкото първенство, а в периода 2011-16 е част от националния отбор на родината си. Новината за кончината на Трончински помрачи и настроението в лагера в представителния тим на Чехия, който в момента участва на световното първенство в Латвия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ