Десислава Иванчева отклонява дати в несвяст! Отложи и преместването си в затвора в Сливен…

Иванчева

Кметицата на столичния район “Младост” Десислава Иванчева, която от април е зад решетките по обвинение в подкуп, няколко пъти отклонявала дати, на които да се запознае с материалите по делото срещу нея, обясниха разследващи. Това е финалната крачка на прокуратурата, преди да предаде Иванчева на съд.

По закон, когато обвиняем стане подсъдим, той отива в затвора. След като делото на кметицата влезе в съда, тя трябва да бъде преместена от ареста на ул. “М-р Г. Векилски” 2 в София в женския затвор в Сливен. Следващите дати, на които тя и адвокатите ѝ са призовани в следствието, са в средата на този месец.

На 1 август кметицата влезе в “Майчин дом” в София за прегледи на тумор на хипофизата ѝ. Очакваше се днес да бъде изписана, но това ще стане в четвъртък, след като ѝ направят ядрено-магнитен резонанс.

Бившият пиар на “Младост” Петър Кърджилов засне конвоирането ѝ до болницата. Клипът, на който се вижда, че Иванчева е окована с белезници на ръцете и краката, предизвика дебати и упреци за проявено нечовешко отношение. От Министерството на правосъдието обясниха, че спазват инструкция от 2013 г. Според нея, когато лишени от свобода се конвоират до болници, те не само са с белезници на ръцете и краката, но и стоят заключени за болничното легло. Засега промяна на инструкцията не се предвижда въпреки мнения на юристи, че тя погазва конституцията.

Източник: 24часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ