Извънредно! Шефът на Митьо Очите проговори! Ето кой на кого е шеф в „Аркус“!

Митьо Очите

Аз съм работодателят на Димитър Желязков. В момента тече процедура по освобождаването му, заради процента му на инвалидност. Това каза пред bTV Иван Владимиров, който е управител и съдружник на „Аркус – Сигурност Бургас” – фирмата, с която са свързани общинският съветник Бенчо Бенчев и Димитър Желязков – Митьо Очите.

„Той няколко пъти ходи до Турция, защото там му правеха операции, след като получи известни усложнения. Той отиде за консултация в болница, където ходеше през цялото време на лечението си. Нямах представа, че е бил придружаван от Бенчо Бенчев“, твърди още Владимиров и обясни, че повечето информация е получил от медиите.

„Работата с Димитър Желязков е като работата с всички останали служители. Има си работа, която се изпълнява. Заплатата е лично договорена с мен. Задълженията му са намиране на обекти, които да вземем и да охраняваме, защото това ни е работата. Може би най-добре ще ви обясни самият той как протича деня му на работа“, допълни той.

Управителят на „Аркус – Сигурност Бургас” твърди, че Желязков е назначен на работа през 2015 година.

„Негов познат ми предложи да го взема на работа, защото огромна дейност от работата ни е свързана с много връзки, каквито той определено има. Този човек, който ни запозна, не представлява интерес за медиите. Аз не му знаех контактите и връзките, докато не видях резултат. Аз се познавам с него от близо 20 години, но не сме имали контакти от поне 15 години след като сме се запознали. Аз се пенсионирах 2004 година и не го бях виждал до 2015 година“, разказа още той.

Иван Владимиров е бил началник на няколко РПУ-та в Бургас. Той обясни, че е бил морален и честен полицай, а отношението му към престъпниците винаги е било като към всеки човек. „Аз уважавах достойнството им и така се държаха и те с мен“, твърди той.

„Преди имаше цяла служба, която търсеше работа на хора, които са излезли от затвора. Не виждам каква е пречката, след като е изтърпял наказанието си, да започне работа“, това каза още Владимиров, обяснявайки как е наел на работа човек, който се е самопровъзгласил за лидер на престъпна група, която разпространява наркотици.

Преди време Димитър Желязков излезе пред съда и обяви, че той е назначил шефа си, след като го е „откраднал“ от друга охранителна фирма. Иван Владимиров е убеден, че Очите не е казал това и че именно той е шефа, а не Димитър.

Според него застреляният охранител на Желязков му е бил само приятел и не е работел лично за него.

Попитан от къде са тези четвърт милион, които са минали през фирмата, той отговори, че е документално подготвен да отговори, но всичко го има черно на бяло.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ