Ученици от цялата страна и чужбина могат да се запишат за безплатна лятна академия

Лаптоп, Онлайн

За единадесета поредна година фондацията „Заедно в час“ организира безплатна лятна академия за ученици от първи до 12-и клас. Академията ще е онлайн от 26 юли, понеделник, до 12 август, четвъртък.

Записването вече започна на сайта на организацията, а родителите трябва да попълнят формуляр до 15 юни, съобщават организаторите, предаде БТА.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Онлайн форматът отваря академията за ученици от цялата страна и чужбина, където часовата зона позволява.

Часовете ще се водят от новите мотивирани учители в програмата „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“. Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2020 г.

„Пандемията от COVID-19 за втора година ни провокира да организираме академията онлайн. За нас най-важна е общата безопасност и здраве, затова няма да рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Онлайн форматът обаче ни позволява да отворим академията за ученици от цялата страна и дори от чужбина! През последната година натрупахме сериозен опит в подкрепата на учителите за преподаване онлайн и вярваме, че можем да предложим на учениците полезни, вълнуващи и приятни занимания“, споделя Мариян Ранков – ръководител на отдела „Развитие на учители“ в „Заедно в час“.
Заниманията ще са от 26 юли, понеделник, до 12 август, четвъртък, всеки делничен ден, а часовете ще са от 9.00 до 12.30 часа. За учениците от първи до четвърти клас часовете ще са по 30 минути, а за учениците от пети до 12-и клас – по 40 минути. На обяд след часовете за учениците ще има организирани свободноизбираеми клубове по интереси, които ще се водят от самите ученици, от учители или от партньори на организацията.
В рамките на академията са предвидени разнообразни и забавни тематични дни, съобразени с възрастта и интересите на учениците. За родителите ще има две родителски срещи – преди и по време на академията, като всеки може да получи допълнителна информация за напредъка на своето дете от учителите.
Новото в академията е, че за първи път разпределението по класове ще се прави още във формата за регистрация. Родителите и учениците ще избират завършен или предстоящ клас за следващата учебна година, като по този начин могат да акцентират повече върху наваксването на пропуски или на подготовката за материала в новата учебна година. В част от заниманията има предвидени още спорт и упражнения за раздвижване. В академията по традиция няма домашна работа, но по желание учениците могат да получат и допълнителни материали/задачи за самостоятелна работа следобед или да се включат в допълнителни безплатни възможности от партньори и съмишленици.

За да се включи адекватно в обучението, всеки ученик е нужно да има достъп до устройство – таблет, компютър, смарт телефон, в рамките на учебните часове, информират организаторите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ