Аделина Радева също не прости на шефа Желязков! Запита го директно за Очите и Сашо Японеца!

аделина радева

Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Аделина Радева не губи и секунда време, за да зададе въпросите си към Иван Владимиров – управител на фирмата „Аркус-Сигурност“, за която се знае, че неформално е на Димитър Желязков-Очите. Тя се добра до възможността да го интервюира едва след колежката си от bTV Мария Цънцарова, която въртя на шиш Владимиров близо час.

Първият въпрос беше свързан с това дали Владимиров, като шеф на Криминална полиция в Бургас, е познавал Сашо Японеца и какво отношение има това към постъпването му на работа в „Аркус“. „Пенсионирах се 2004 година, в Аркус дойдох 2013 година. Не виждам връзка между двете неща“, отговори той.

„Въобще не съм започнал във фирмата заради това, че съм познавал някой от тях. Сашо Японеца нито съм го познавал по това време, нито нищо. Сашо Японеца дойде доста след като аз дойдох във фирмата, като съдружник“, каза той относно охранителя Александър Александров, който загина след престрелката пред дискотека 4You в Слънчев бряг.

В хода на разговора водещата Радева забеляза, че има някакво смущение с връзката и се притесни дали събеседникът ѝ я чува. „Има някакво смущение, но то смущение има през целия живот, така че няма нищо необичайно“, каза философски Владимиров. „Таке е, а и вие би трябвало да сте свикнали на това“, отвърна бързо водещата, въпреки че не успя да скрие учудената си физиономия.

Владимиров разкри още и каква е била работата на Митьо Очите в „Аркус“: „По длъжностна характеристика мениджър. Точно както му е изписано. Занимава се с маркетинг, търсене на обекти“.

„Като кажем осигурявал обекти, веднага може някой да си помисли, че ги е стискал за врата. Насила никой не е каран, нито със заплахи, нито с изнудване. На нас не са ни необходими и толкова много обекти, защото просто няма хора. Нека да спрем с това изнудване, с това рекетиране“, добави той.

Относно охраната на сградите на НОИ и на община Айтос Владимиров коментира: „Ние сме дали най-ниската оферта. Но то нямаше и други кандидати. Вие да не мислите, че те се убиват да обслужват община Айтос с толкова хора на такава цена?“.

„Бенчо Бенчев е акционер, няма преки ангажимент. Бизнесмен, познаваме се отдавна“, каза още управителят на „Аркус“. По думите му, Бенчев, който е заместник-председател на Общинския съвет на Бургас, няма отношение към счетоводството и въобще към финансовата част на фирмата.

По отношение на твърденията, че синът на Владимиров – Методи Владимиров – заместник-началник на затвора в Бургас, е покровителствал Митьо Очите докато е бил в затвора, управителят на „Аркус“ заяви: „Това е инсценировка. Това е една тъпа, проста манипулация за такива хора“. Той не пожела да разкрие повече заради предстоящите дела, но беше уверен, че всичко ще се изясни скоро.

„Толкова хора са били в затвора, това значи ли, че няма да имаме познати там? Какво значи да покровителства?“, попита той.

Интервюто Аделина Радева отново завърши провокативно: „Във филмите полицаите са добрите, а престъпниците – лошите. В живота така ли е?“. „Не е точно така“, беше лаконичният отговор на Иван Владимиров.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ