Граждани на протест, блокираха „Дондуков“: Да изгоним черепите от НАП

7413108ef377fc09b739c20306cee7bb

„Да изгоним черепите от НАП! Спец-OFF вън, Румен вън!“. Това е мотото на спонтанен граждански протест, организиран във Фейсбук.

Гражданите, възмутени от назначаването на Румен Спецов за шеф на приходната агенция, се събраха днес, в работното време на институцията, на булевард „Княз Александър Дондуков“ 52, за да искат оставката назначения от кабинета на Румен Радев директор.

Оставката му още преди седмица поискаха и куп политици, заради безбройните скандали около него и аферата около дълговете на продадената му преди години фирма. Както ПИК съобщи, тя е продадена през 2016 г. от Спецов и се оказва, че дължи на НАП 1,5 млн.лв. До момента никой от кабинета на Румен Радев не е дал обяснение за фактите около ревизията на фирмата, докато Спецов е бил неин управител и собственик на дружеството, а после продава дяловете на фирмата си на малоимотно лице с криминално минало.

По-рано днес и от ГЕРБ поискаха незабавната оставка на културиста от Дубай, овъртолен в престъпни схеми за източване на ДДС.

Сред протестиращите е и Александър Ненков от ГЕРБ. „Кой извършва неговата проверка? Той самият? Само искам да щрихирам. Това ако се беше случило преди няколко месеца по времето на ГЕРБ, с такива деяния, щеше да има десетки разследвания от неправителствени организации. Има един медиен комфорт сега. Чули ли сте Спецов да направи изявление? Идва и въпросът – защо е толкова ценен г-н Спецов, та не подава оставка? Министърът на финансите носи пряката отговорност за неговото назначение“, каза бившият депутат.

Колегата му Христо Гаджев попита дали сегашният шеф на НАП ще успее да събере неговите дългове към приходната агенция.

„Това е знаково назначение, едно от първите, които новото правителство направи. Ако човек, който умишлено е предприел такива действия, говори само по себе си за качеството на този кабинет. Ако то е такова и то в такава ключова агенция, какво остава за останалите? Ставата дума за човек, който може би е предприел действия, с които да е ощетил държавата в размер на 1,2 млн. лв. и думите на Радев, изречени в началото на управлението му, отиват във въздуха. Да не се окаже, че данъците ни ще събира, човек, който е спец по точене на ДДС“, допълни Ненков.

Освен Гаджев и Ненков, там е и бившата шефка на парламентарната правна комисия в 44-ото Народно събрание Анна Александрова.

„Изразявам своето възмущение срещу човек, който с неморална практика, е прехвърлил дружество със задължения“, заяви гражданин, дошъл да иска оставката на Румен Спецов.

Скандализираните граждани скандираха „Отивай си в Дубай!“, както и „Спецов вън!“, а също и „Мутрите в Дубай!“, след като блокираха за кратко движението по основния булевард на столицата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ