Огнен ад! Евакуират бившата съпруга на Борисов! Намира се в окото на жестоки пожари в…

Бойко Борисов

Бившата съпруга на Бойко Борисов отново се намира в окото на жестоките пожари, които от няколко дни опустошават щата Калифорния. Засега за д-р Стела Костова, настоящия й мъж Стефан Абаджиев и двете им кучета нямало животозастрашаваща опасност, но те били в готовност в следващите няколко дни да се евакуират, ако службите не успеели да овладеят огнения ад, който се приближавал към тях. Тя непрекъснато поддържала връзка по телефона с дъщеря си Венета, която наскоро роди второ момченце. Въпреки че планирала в по-нататъшен етап да види на живо малкия Иван, бедственото положение можело да я принуди по-рано да кацне в България.

Самият президент Доналд Тръмп обяви Калифорния за зона на „сериозно бедствие“ и нареди да бъде заделено федерално финансиране за възстановяването на щетите от 17-те горски пожара, които продължават да сеят смърт. Все още броят на жертвите не е ясен, но имало загинали поне 10 души, сред които и малки деца. Бившата жена на премиера приемала ситуацията възможно най-спокойно, но скърбяла както за издъхналите си съграждани, така и за километрите обгорена зелена площ. „Ужасно е, но никой не хленчи, а всеки се опитва с каквото може да помага или поне да не пречи“, коментира Стела.

През есента на миналата година тя отново пострада при поредно природно бедствие. Тогава върлуващата в Калифорния огнена стихия достигна и нейния квартал – небезизвестния „Ориндж Каунти“, намиращ се в Лос Анджелис. Тогава се наложи тя, мъжът й и домашните любимци да напуснат красивата си къща, която пострадала от пламъците, но не толкова сериозно, колкото имотите на съседите им. Щети тогава имало най-вече по фасадата и градината, за която Стела полага извънредно много грижи. Застраховката на дома им и помощите от държавата обаче покрили целия ремонт и не се наложило тя и Стефан да вадят пари от джоба си, предаде ПИК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ