Борисов с тежки думи срещу Заев и страната им! Македония може да видят ЕС през крив…?

бойко борисов

Когато дойде време България да изкаже своето становище за присъединяване на Македония към ЕС, ще си спомни тези думи и ще вземе своето решение.

Това каза пред журналисти премиерът във връзка думите на македонския премиер Зоран Заев, който в свое телевизионно интервю за 1TV от 4 август заяви, че Илинденското-Преображенското въстание е македонско.

Премиерът Борисов заяви, че всеки носи отговорност за собствените си думи.

„Независимо дали е казано преднамерено или не, отговорността е на този, който го е изрекъл“, заяви министър-председателят и допълни, че когато дойде време България да изкаже своето становище за присъединяване на Македония към ЕС, ще си спомни тези думи и ще вземе своето решение.

Борисов коментира и обвиненията на БСП, че правителството финансира с приоритет общини на ГЕРБ и ДПС.

„Правителството не разделя българските общини по това кой ги управлява“, категоричен бе премиерът.

Премиерът нарече твърденията, че се наливат средства само там, където управлява ГЕРБ, глупост, предаде „Фокус“.  Борисов даде пример с кметове на БСП, които са се ползвали с пълната му подкрепа и допълни, че трябва да се има предвид, че общините, управлявани от кметове на БСП, са значително по-малко и затова е напълно нормално те да получат по-малка част от заделените за подпомагането на местните власти средства.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ