КАС: ЦСКА си е ЦСКА

ЦСКА

Спортният арбитражен съд (КАС) окончателно потвърди решението на ФИФА от миналата година и призна ЦСКА за спортен наследник на фалиралото „армейско“ дружество. Това стана ясно от решения по делото на мениджър Сокена Ба срещу ФИФА и ЦСКА в Спортния арбитражен съд в Лозана.

КАС заявява, че надделяват аргументите, че именно този клуб е наследник на фалиралия ЦСКА.

„От значение са име, цветове, фенове, история, спортни постижения, трофеи, стадион, списък на играчи и исторически фигури, които му позволяват да се отличава от останалите клубове“, казват от КАС.

КАС добавя, че ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник или поне „спортният наследник“ на първоначалния длъжник и че може да носи отговорност за задълженията.

В заключение съдът в Лозана потвърждава решенията на ДК на ФИФА, които са, че ЦСКА не е длъжен да плати 50 000 евро на Сокена Ба, тъй като тя не е предявила претенциите си и в делото по несъстоятелността в Софийски градски съд.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ