България излиза срещу Франция, „петлите“ с генерална репетиция за Евро 2020

България - Швейцария

Националният отбор на България излиза на “Стад дьо Франс” срещу световния шампион Франция в най-престижната си контрола от близо 40 години. Селекционерът Ясен Петров отново ще направи много рокади в стартовите 11, а също така ще смени и схемата на игра от поражението с Русия (0:1), когато започна с трима чисти защитници.

За разлика от Москва този път срещу мегазвездите на “петлите” бранителите ще са четирима. Проблеми пред специалиста не липсват, но той залага на нов дебютант сред титулярите – Илиан Илиев. Освен това в този престижен сблъсък, 53-годишният треньор е избрал да излезе от първата минута с един от най-младите и неопитни отбори на България през последните десетилетия.

Вратар ще бъде Даниел Наумов, докато Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов и капитанът Васил Божиков са бранителите. Ивайло Чочев, Доминик Янков, Илиан Илиев и Божидар Краев пък ще действат зад Кирил Десподов и Атанас Илиев.

Петров иска свежест срещу най-добрия тим на планетата, а също така и хора, които могат да задържат по-трайно топката, тъй като това липсваше в руската столица. Той започва със състав, който няма опит. Но трябва да трупа такъв срещу определено най-силния състав излизал срещу България през последните десетилетия.

Едва четирима от титулярите имат над 20 мача за “лъвовете” – Божиков, Чочев, Краев и Десподов, докато останалите седем са с общо 11 мача, в които са били титуляри за България.

Родният тим има една победа в последните си 14 мача, който е срещу непретенциозния тим на Гибралтар, но последната седмица завърши 1:1 със Словакия и отстъпи от Русия (0:1), които също са част от европейското първенство. Ясен Петров от пет мача начело на тима също няма успех, а само чудо трябва да му донесе такъв срещу Франция насред Париж.

Това е генерална репетиция за “петлите”, които след 168 часа излизат срещу Германия в първия си мач от Евро 2020. Френският отбор е фаворит №1 за титлата на Европа, а сега след шест години в тима се завърна и лидерът на Реал Мадрид – Карим Бензема.

Голаджията няма гол от 2015 година с националната фланелка, но желае да увеличи головата си сметка от 27 гола още преди еврофиналите, след като пропусна дузпа срещу Уелс. Голмайсторът на Евро 2016 Антоан Гризман и реализатор №1 на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе ще допълнят убийственото нападателно трио на Франция.

Дидие Дешан излиза с най-доброто и освен Бензема от първата минута ще са десет световни шампион. Капитанът Лорис ще е вратар, а Павар, Кимпембе, Варан и Ернандес ще са бранители. Погба, Канте и Толисо пък са халфовете зад Гризман, Бензема и Мбапе.

Последно България бе получавала покана от действащ световен шампион за контрола през май 1982 година, когато “лъвовете” гостуват на Аржентина, в чийто редици са легендарните Марио Кемпес и Диего Армандо Марадона.

България отстъпи с 1:4 от Франция в предната си визита на „Стад дьо Франс“ в световните квалификации през 2016 година.

ФРАНЦИЯ (4-3-3): Юго Лорис, Бенжамен Павар , Преснел Кимпембе, Рафаел Варан , Люка Ернандес, Н’Голо Канте, Пол Погба, Корентен Толисо,, Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Карим Бензема

БЪЛГАРИЯ (4-1-4-1): Даниел Наумов, Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Ивайло Чочев, Доминик Янков, Илиан Илиев, Атанас Илиев, Кирил Десподов

Съдия: Тасос Сидиропулос (Гърция)

Стадион: “Стад дьо Франс”, Париж



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ