Каракачанов: Инцидентът с МиГ-29 не е заради техническа неизправност

Красимир Каракачанов

„Доколкото имам информация не става въпрос за техническа неизправност на самолета“. Това заяви бившият министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред БГНЕС по повод инцидента с изтребител на ВВС.

Той подчерта, че упражнението, което е изпълнявано от пилота – нощни стрелби над морско пространство, е изключително сложно.

Каракачанов не изключи пилотът да е загубил ориентация, но бе категоричен, че разследването, което вече е в ход, ще установи причините за инцидента.

„Нека компетентната комисия, назначена от ВВС, да си свърши работата, защото всичко останало са предположения. Пилотът не е човек без опит, но самата нощна стрелба над морето е изключително трудно упражнение“, каза Каракачанов.

Той обяви, че България в момента разполага с 8 изтребителя МиГ-29, които са преминали ремонт. Имаме и още, но те се нуждаят от съответния ремонт на двигателите, доставка на агрегати и т.н.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ