Алпинистът, видял последно Атанас Скатов, отдаде почит към загиналите си на К2 приятели

Атанас Скатов 1

Алпинистът Колин О’Брейди, който е един от последните, които е видял Атанас Скатов преди злополучното слизане към базовия лагер на К2, стигна сега до върха на Еверест с разбито сърце от болката по загубата на своите починали приятели. Това става ясно от видео, което той пусна с послание във фейсбук.

Колин О’Брейди развя горе флагчета на страните, от които произхождат неговите загинали приятели, включително и това на България .

„При неотдавнашното ми изкачване до върха на Еверест оказах почит към приятелите си, които загинаха при изкачването на K2 тази зима. Смятах, че върхът на Еверест е най-доброто място за отдаването на почит към тези паднали в зимата приятели, те всъщност бяха едни от най-добрите алпинисти в света и всички държаха много на тази среща в живота си.

Чувствах се така, сякаш този ден духовете им бяха горе с мен. JP Mohr, Sergi Mingote, John Snorri, Atanas Skatov, Ali Sadpara … всички много ни липсвате. Изпращам любов към вашите семейства. Почивайте в мир, мои приятели.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ