Изненада, Николай Банев вече е на свобода

Евгения Банева, Николай Банев

Известният бизнесмен Николай Банев е пуснат на свобода от ареста. Той е подсъдим като бос на организирана престъпна група за данъчни престъпления.

Пуснат е след рекорден престой зад решетките без присъда, по икономически обвинения, където максималното наказание, ако обвиненията се потвърдят, е като срока на задържането му – 2 години и 7 месеца.

Досега олигархът многократно е искал промяна на мярката му от “задържане под стража” в по-лека, но съдът отхвърляше молбите му.

“За това време Специализираният съд не е открил нищо. Случи се нещо нормално и синът ми вече не е в ареста”, коментира за xnews.bg майка му Мария Банева.

От близо една седмица Банев е на свобода. Самият той е направил изказване, че НАП е признала, че няма неплатени данъци, поради което съдът е отказал да конституира като страна Министерството на финансите.

Николай и Евгения Баневи бяха задържани във френския град Ница по искане на спецпрокуратурата на 28 октомври, 2018 г.

За последно той бе пуснат от ареста на 25.01.2019 г. за погребението в Хасково на баща му Йордан Банев, генерал от контраразузнаването.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ