Ромите в Столипиново скочиха жестоко срещу промяна в Пловдив! Вижте какво поискаха те!

Роми Столипиново

Жители на пловдивския квартал Столипиново започнаха подписка срещу премeстването на родилен дом „Весела“. По икономически съображения общинският съвет на Пловдив реши отделението да бъде пребазирано в основната сграда на болница „Св. Мина“, която се намира на ул. „Иван Вазов“. Хората обаче не са съгласни и обмислят протести, пише Трафикнюз.

Недоволните пациенти от Столипиново ще внесат подписка в общинския съвет с настояване родилният дом „Весела“ да остане на сегашния си адрес.

След продължителни разговори от ръководството на болница „Св. Мина“, част от която е и родилен дом „Весела“, са убедили медицинския персонал за пребазирането, предаде БНТ. То няма да доведе до съкращаване на служители.

Д-р Генади Странджев, управител на МБАЛ „Свети Мина“ – Пловдив: Целият колектив на АГ-то на „Весела“ се подписа, че са съгласни за преструктурирането и дислоцирането на базата на „Иван Вазов“. В момента водим като разговори какво е необходимо като апаратура, като оборудване, колко и какви средства ще бъдат необходими.

Според заместник-кмета по здравеопазване Розалин Петков не е икономически издържано родилното отделение да остане в отделна сграда: „Там е много неефективно, много разходи, малко приходи, малко осигурени идват там“, каза той.

Преди да бъде пребазирано отделението обаче, Районната здравна инспекция трябва да провери дали новото място отговаря на медицинските стандарти по акушерство и гинекология.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ