Диксън: Влагам в „Левски“ $ 250 млн., Сираков остава президент, Благо ще има важна роля в клуба (на живо)

Джо Диксън, Левски

Преговарящият за придобиване на контролния пакет акции на „Левски“ Джоузеф Диксън обяви на пресконференция на „Герена“, че предвидената от него инвестиция в българския футболен гранд е на стойност 250 млн. долара. Той ги е осигурил от свои американски партньори.

Мажоритарниян дял от акциите, който сега притежава Наско Сираков, ще отидат в българско дружество, базирано в САЩ. Друго такова, което е собственост на Диксън, ще го контролира.

„Иначе казано ще го контролирам аз“, обяви британският бизнесмен. Той отказа да посочи конкретно кой стои зад него като отпуснати средства за инвестицията.

„Никоя американска финансова институция няма да отпусне 250 млн. долара на някого, на когото няма доверие. Имам успешни проекти в САЩ. „Левски“ знае кой стои зад мен, след като бяха предоставени гаранции“, натърти Диксън.

Мажоритарният собственик Наско Сираков не се появи на пресконференцията. Диксън разкри, че заедно с легендата се е срещнал с треньора Станимир Стоилов, за да го покани да се върне на „Герена“.

„Сираков ще остане президент на „Левски“, гарантира Диксън

Първата цел на проекта след запушването на най-спешните финансови дупки в “Левски” е построяването на чисто нов стадион с търговски център на мястото на сегашното съоръжение в столичния квартал “Подуяне”.

Чрез него в сравнително близко време клубът трябва да започне да покрива значителна част от издръжката си сам.

Диксън бе свързан със Сираков от бившия национал Благо Георгиев. Британският бизнесмен обяви, че се познава добре с Георгиев и той му е обяснил какво представлява „Левски“.

„Благо ще има важна роля в бъдещето на клуба“, каза Диксън.

„Преговаряме от около 6 месеца. „Левски“ е най-голямата спортна марка в държавата. Идеята е да инвестираме значителни средства в изграждането на нов стадион и търговски център на това място тук. Гледаме на тази инвестиция като дългосрочна с идеята този клуб да се самоиздържа в бъдеще. Независимо дали аз съм собственик или аз важното е сам клубът да се издържа.

Доколкото ми казаха адвокатите, в момента всичко е във финален стадий. Срещнахме се с Мъри Стоилов и Наско Сираков. Вторият ще остане като президент в клуба. Господин Стоилов е нашият първи избор за треньор. Сега сме в преговори с него.

Знаем и успехите на Стоилов със Сираков и вярваме, че след този труден период трябва да гарантираме на феновете нещо добро с надежда, докато започваме по-агресивно с плановете по проекта за разработване на нов стадион”, каза още Диксън.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ