В най-топлия ден от това лято: Лекарите свестяват припаднали в жегите!

Жеги хора

Лекари свестяваха припаднали хора по улиците в най-топлия ден от лято 2018. В Пловдив вчера бяха регистрирани малко над 33 градуса. Горещината е далече от рисковите граници, но е предизвикала проблеми за хората с хронични заболявания. Денят отново бе натоварен за екипите на Спешна помощ в Пловдив. Те реагираха на повече от 60 сигнала само в града за хора, припаднали в резултат на високите температури. От другите населени места в областта на дежурните телефони са позвънили около 30 души, почувствали криза в жегите.

Няма пациенти в тежко състояние и повечето от тях са изписани, след като са получили лекарска помощ. Десетина души са приети в болници за наблюдение. Оплаквания са подали хора в най-различна възраст – от 25 до 80 години. Най-сериозни проблеми в топлото изпитват пациенти със сърдечносъдови заболявания, пише marica.bg.

Кризи са почувствали хора, разхождащите се по слънчеви места, по пазари, магазини за хляб, в автобуси и по улиците и на път за кварталните поликлиники. Имало и случаи на припаднали в резултат на спазване на диети и оскъдно хранене. Лекарите отново призоваха пловдивчани да се пазят от горещините. Това се отнася най-вече за възрастните хора и децата и страдащите от здравословни проблеми.

Препоръчително е да не се излиза навън в горещините между 12 и 18 ч., да се носят светли дрехи и шапки и да се приемат повече течности – не по-малко от 2 литра на ден.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ