Извънредно! Десислава Иванчева е напуснала болницата без белезници! Готвят нови правила за арестантите…

десислава иванчева

На сутринта, съблюдавайки всякакви човешки права, бившият кмет на район „Младост“-София Десислава Иванчева е излязла без белезници от болницата, снимката, която се показва, е стара. Това каза на брифинг пред Централния софийски затвор директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) главен комисар Васил Миладинов. Той посочи още, че с негова заповед са променени правилата за конвоиране на лишени от свобода лица.

„Пак по моя заповед е създадена комисия, която изготвя новите правила, която ще бъде утвърдена от министъра на правосъдието – Цецка Цачева, след като бъде готова. Миладинов уточни, че до края на седмицата новите правила ще излязат, но не се знае точно кога ще бъдат прегледани от Министерството на правосъдието.

Васил Миладинов коментира още, че старите правила за конвоиране, са свързани с различни бягства на лишени от свобода лица и са въведени, за да няма подобни ситуации. На въпрос защо Иванчева е била с пранги в съда, а организираната престъпна група на Димитър Желязков–Очите, днес не са били с такива окови, той отговори, че не може да даде информация за този случай. „В повечето затвори има правила, които се определят на база оценка на риска за всеки отделен случай“, уточни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ