Аферата се разраства: Племенницата на този с плика, назначена в митниците от хората на Радев

7 Dni Bulgaria13.06.2021
Пламен Узунов

Племенницата на Петко Петков е била назначена от служебното правителство в „Митници“ – Пловдив. Това твърди epicenter.bg.

В същото време излязоха още детайли около големия плик, който Пламен Узунов взима от бившия шеф на столичната Митница.

Узунов, секретарят по правни въпроси и антикорупция на Президента на Република България Румен Радев, е помогнал на Петко Петков  за трансплантация на черен дроб и затова получава от него дебел плик, в който е имало ром и пури. Това разказа самият Петков пред Нова телевизия. Петко Петков обяснява, че с Узунов са лични приятели. „Това е лична среща, приятелска. Той ми помогна с контакт за операция, правиха ми трансплантацията на черен дроб”, обясни Петков.

„За митници няма какво да говорим. Аз съм напуснал преди 10 години и нямам никакво отношение, освен това, че се познавам с хората там“, каза Петков. „В плика имаше една бутилка ром и една кутия пури. И това е лично от мен за мое здраве. Вътре нито е имало кюлчета със злато, нито пачки евро“, каза още Петков.  

От видеото обаче не оставаме с впечатление в хартиената торба да има такива тежки неща като бутилка с алкохол и кутия с пури. Освен, ако Петков не е много стиснат, за да постави вътре малко шишенце от 100 грама и само една пура…

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ