Нинова заби словесен шамар на Борисов: Толкова ли не се намери един български държавник, който да… (СНИМКА)

Корнелия-Нинова-и-Борисов

Лидерката на БСП Корнелия Нинова реши задочно да продължи дебата около думите на македонския премиер Зоран Заев за Илинденското въстание. Вчера червената депутатка захапа българския премиер Бойко Борисов.

Малко след това последва реакция от страна на външната министърка Екатерина Захариева, а днес лично лидерът на ГЕРБ коментира темата.

Това обаче се оказа недостатъчно за Нинова и тя написа следния пост в личния си фейсбук профил (публикува статуса й без редакторска намеса):

„Вчера призовах държавните институции да изразят позиция по изказването на Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско и настъпи голямо объркване в главите на управляващата коалиция.

Вицепремиерът Каракачанов изведнъж се сети, че е „патриот“ и поиска от другия вицепремиер Захариева веднага да реагира.

Тя пък, вместо да го послуша, нападна БКП и Титова Югославия.

И патриотът се спихна.

Като капак на всичко това днес премиерът Борисов замете темата, казвайки, че когато дойде време да приемаме Македония в ЕС, ще се сети за тези думи и ще взема решение – бъдещо несигурно събитие.

Бъдещо, защото поканата за Македония предстои, а несигурно, защото не се знае дотогава какъв акъл ще му дойде на премиера.

Толкова ли е трудно да се намери един български държавник, който прямо и отговорно да заяви: искаме мир и добросъседство на Балканите, но не пренаписвайте историята и не си решавайте вътрешните проблеми за сметка на нашата държава България“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ