Извънредно! Бандата на Митьо Очите се отрече от него и наркотиците! Спаси ли ги това от ареста?!

Митьо Очите

Апелативният специализиран съд остави ареста и петимата от престъпната група на Митьо Очите.

Иван Пишиев, Йордан Въчев-Ларша, Радослав Николов-Рачо и Венци Христов-Лавацата се опитаха да се изкарат ангели пред съда – не били направили нищо лошо, а обвиненията били манипулирани от прокуратура и полиция. Те се отрекоха да е имало създадена престъпна група с лидер Димитър Желязков-Очите, когото познавали, пише Флагман.бг.

По време на заседанието в Апелативния специализиран съд адвокатите им изнесоха дълги пледоарии с искане те да бъдат освободени от ареста. Защитникът на Иван Пишиев – Емил Милиев, изтъкна пред съда, че няма доказателства подзащитникът му да е опасен, нито пък щял да се укрие. Срещу него нямало достатъчно доказателства, за да се смята, че е виновен, пледира Милиев.

Петър Димитров, който защитава дясната ръка на Димитър Желязков – Радослав Николов призова съдът да спре да спекулира, че групата се занимава с наркотични вещества, защото по думите му никъде в разследването не се говори за това, а обвинението били „живи спеклуации”.

Адвокат Димитров представлява и Иван Найденов – за него той изтъкна, че „уж членувал в групата, а близо 4 г. е бил лишен от свобода, което само по себе си не било възможно“, смята юристът.

Защитникът каза още, че единственият секретен разговор, с който прокуратурата разполагала, бил „кога ще дойде майка му в града“. По отношение на обвиненията, че е извършил палеж на игралната зала в Слънчев бряг, единственото обстоятелство било, че някъде в Несебър е намерен ръкав от риза, върху който има негово ДНК, но нямало други доказателства.

Дълга пледоария държа и адвокат Димитър Марковски, който защити неприсъстващия в залата Йордан Въчев-Ларша. За него той каза, че имал здравословни проблеми и затова днес не се явил на мярката.

Отново защитата пледира, че няма доказателства за никаква опасна дейност, а само един анонимен свидетел го разпознал по снимки.

Марковски изтъкна още, че никъде не е документиран контакт на Въчев с ръководителя на групата Димитър Желязков и няма нито един телефонен разговор между двамата. Всички твърдения били изградени единствено на базата на градски легенди, а относно палежа, за който е обвинен – бил „професионален тюрлюгювеч”.

Адвокатът пледира и за двамата да бъдат пуснати с мярка „Подписка“, защото по думите му нямало опасност на се укрият. Въчев пък бил човек за пример – с чисто съдебно минало, висше образование и активна търговска дейност.

Според адвоката обвиняемият не можел да бъде „поставен като враг на народа”.

Последен от защитата си бе представен Венцислав Христов – Лавацата. За него адвокатката му изтъкна, че от 5 януари 2012 г. е бил лишен от свобода, което е голяма част от периода, посочен в обвинението.

След пледоариите на адвокатите се изказаха самите обвиняеми – Иван Пишиев каза, че по време на акцията на полицията бил на почивка и му се обадил полицейски служител, да се яви на разпит.

Радослав Николов обеща дори, че няма да извършва друго престъпление, нито да се укрие. Декларира, че сам се предал в полицията, когато разбрал, че го търсят.

Иван Найденов също се защити – „не е извършил, нито се укривал, нито ще извърши престъпление”, каза той.

Венцислав Христов обяви същата теза – няма намерение да се укрива, работи на две места, има трудови договори и моля мярката да бъде променена в по-лека. И четиримата поискаха по-леката мярка – подписка.

Въпреки това Апелативният спецсъд остави и петимата в ареста за постоянно. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ