Половин година след смъртта на Шарлопов, щерка му харчи 4 милиона от завещанието! Ето къде ще ги вкара…

Шарлопов

Половин година след смъртта на един от най-успешните бизнесмени у нас – Стефан Шарлопов, първородната му щерка Ева е подхванала мащабен строителен проект за 4 млн. лв в Сандански.

55-годишният собственик на верига от хотели „Шарлопов комплекс” издъхна през февруари от сърдечна недостатъчност, а бизнес делата му бяха поети от неговата щерка от първия му брак Ева Шарлопова-Гергинова, писа „Уикенд“.

Още преди смъртта на бъгарския Доналд Тръмп младата дама бе изпълнителен директор на „Шарлопов Груп” и бе дясната ръка на татко си. Покойният милионер не успя да остави завещание, затова 50% от състоянието му остана в ръцете на младата му вдовица Бояна. Останалите 50% бяха поделени между нея и петте му деца – 30-годишната Ева, тийнейджърките Бояна и Стефани и 8-годишните близнаци Георги и Илия.

Макар и с минимален дял от наследството, веднага след смъртта на татко си, Ева започнала ново бизнес начинание в негова памет. Още миналата година Шарлопов направил първата копка на нова 5-етажна сграда до съществуващата хотелска част на 5-звездния „Парк Хотел Пирин”, но внезапната му кончила замразила работата.

Първоначално срокът за изпълнение бил 14 месеца, но трагичните обстоятелства попречили да бъде спазен. В момента кипи усилена ремонтна дейност на обекта и до края на годината новата хотелска част щяла да бъде открита. Целта била един от най-посещаваните хотели в района да привлече още повече туристи и да превърне Сандански в топ дестинация за почивка.

Освен баровския „Парк Хотел Пирин”, семейството на Шарлопов наследи 4-звездния „Янтра” във Велико Търново, хотел „Мургавец” на Пампорово и тузарския морски комплекс „Созополис” край Созопол, състоящ се от 52 обзаведени по последна дизайнерска мода къщи за отдих.

Въпреки крехката си възраст, амбициозната Ева работеше рамо до рамо с баща си. Още от малка тя била научена, че парите се изкарват с къртовски труд. Първите си спестявания направила като дете във фабрика на татко си. За да овладее тънкостите на хотелиерския бизнес, Ева започнала да се труди от най-ниските нива. Първата й работа била на поточна линия, където лепяла етикети на рула.  После работила като камериерка, готвачка и хостеса в хотелите и заведенията на баща си. За труда си получавала минимална заплата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ