Извънредно! Адвокат Марковски с първи думи за обвиненията срещу групата на Очите

Митьо Очите

През 2011 година Йордан Въчев – Данчо Ларжа, който беше задържан за участие в организираната престъпна група, ръководена от Димитър Желязков – Митьо Очите, е бил освободен от прокуратурата. След това повдигнатите срещу него обвинения били абсолютно прекратени от прокуратурата. Това посочи защитникът на Данчо Ларжа Димитър Марковски, предава Нюз бг.

Според адвоката цялото обвинение срещу клиента му е сглобено от стари дела. На въпрос какво конкретно е свършено досега от момента, когато е било образувано досъдебно производство във връзка с клиента на Марковски, адвокатът отговори:

„Според мен нищо ново, извън това, което е по тези дела, които са обединени в това и е сглобено в едно. Не видях нищо различно и съществено освен тази информация тука за задържането на г-н Желязков и всички там негови приятели, които са били на територията на Република Турция. Това според мен е новото“. Марковски заяви, че конкретният случай се отнася към Митьо очите и хората, задържани в Турция – общинският съветник в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Останалите задържани, включително и неговият клиент Йордан Въчев – Данчо Ларжа, били арестувани само за да бъде запълнен критерия за обвинение в организирана престъпна група. „Според мен те са по необходимост, защото има критерии колко хора трябва да има, за да има организирана престъпна група. Специално за моя клиент е така“, На въпрос дали наистина така изглеждат нещата по делото – основно анонимни свидетели, СРС-та и полицейски служители, Марковски категорично отговори: „Да, да! Така е, да! Да, действително така изглеждат нещата по делото. Чухте прокуратурата, ако имаше някакво възражение към това, което казахме, щяха да станат и да кажат.“

Адвокатът коментира и че неговият клиент не се е явил днес в съда, защото не се чувства добре здравословно. „Има здравословни проблеми, които ще ги установяваме тепърва.“ На въпрос дали преди време сега обвиняемият му клиент Йордан Въчев в осъдил прокуратурата, Марковски заяви, че не е осъдил прокуратурата, но ако той му е бил адвокат тогава, това е щяло да се случи. „Моето мнение по отношение на Йордан, защото съм чел всички доказателства, но специално за него е, че той е необходим човек за пейзажа. Това е моето мнение“, отсече отново Марковски. По думите му стана ясно и че клиентът му „не е част от пейзажа“ – той бил човек с висше образование, неосъждан, нямал висящи дела.

Адвокатът предположи, че показните действия на спецпрокуратурата вероятно целят „да гонят някакви статистически постижения“. Клиентът му въобще не се познавал с Митьо Очите – „Познава го от вестниците, от телевизиите и това, че го е засичал преди 6 години в някакво заведение в Несебър и му е направило впечатление, че той е с многобройната си охрана. Това са му отношенията. Нито един телефонен разговор, нито едно съобщение, нито една конкретна среща. Нищо. Нула във времето и годините.“ Въчев не познавал нито Бенчо Бенчев, нито Несрин Узун.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ