Проф. Кожухарова предупреди: България ще я има, тя идва

Проф. Мира Кожухарова

„Нова COVID вълна ще има. Колко ще е висока и колко ще ни струва, зависи от нас. Не можем да спрем вируса тотално, но можем да намалим жертвите на този вирус. Това става само с ваксина.“ Това обясни пред bTV съветникът на служебния министър проф. Мира Кожухарова.

Тя призова хората да продължат да се ваксинират, защото при достигане на относително висок ваксинален обхват могат да отпаднат и повече мерки.

„Рискът от циркулация на вируса намалява, много е нисък процентът на болни в момента у нас. Надявам се повече хора да се решат да се ваксинират“, коментира Кожухарова. Според нея ще има засилване на ваксинацията вероятно към края на септември и началото на октомври с покачването на заболеваемостта от COVID-19.

Що се отнася до новата заповед за отпадане на маските при ваксинирани или преболедували малки колективи, проф. Кожухарова уточни, че не отпада забраната за посетители на магазини.

„За клиентите и посетителите маските си остават задължителни, защото не е възможно да се контролира дали те са ваксинирани или преболедували“, обясни тя.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ