Извънредно! Ето го младият мъж, помел 6 момиченца в Китен, ето какво каза той пред съда /СНИМКИ/

katastrofa-kiten

Съдът в Царево остави за постоянно в ареста шофьора, който пиян и дрогиран блъсна шест момичета на тротоар в Китен. Районната прокуратура е повдигнала обвинение срещу 31-годишния мъж от столицата. Шофьорът определи инцидента като нещастие и твърди, че причината е повреда в колата.

Пред съдията обясни, че автомобилът му поднесъл, тъй като се счупил диференциалът.   „Колата блокира”, заяви Даниел Стоянов, цитиран от bTV.

Той видял децата, казал си: „Дано да не ги убия” и в следващия момент колата се е ударила в бордюра и се е обърнала по таван. След като излязъл от колата, опитал да им помогне, а приятелят му се е обадил на 112. Мъжът обясни още, че е хипертоник, има две деца и помоли съдията да бъде освободен.

Ако бъде признат за виновен за това, че е причинил инцидента след употреба на алкохол и амфетамини, шофьорът може да получи до 6 г. затвор. Блъснатите деца са в шок от случая.

Четири от шестте момичета остават в болница за лечение.

Снимки: bTV



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ