Огромна опасност дебне край морето! Само след няколко питиета положението става нетърпимо…

Плаж

Пияни туристи спъват работата на полицията по морето. Те не помнят кога, къде и как са ги обрали. За това се оплакаха командировани от СДВР служители по курортите, цитирани от в. Монитор.

Те се хванали за главите още първите дни, след като в районните управления в по-малките градчета започнали да пристигат голи до кръста махмурлии, които заявявали, че са обрани, и пускали жалби.

В тях обаче не знаели какво да напишат, тъй като си спомняли вечерта едва до второто посетено заведение. След това всичко им се губило, включително и парите.

Последният случай бил в Созопол. Там преди три дни англичанин се появил в приемната на полицията и казал, че му липсват повече от 4 хиляди лева. Веднага бил сформиран екип, които тръгнал по дадените насоки от чужденеца. Мъжът, който бил около 60-годишен, обяснил, че е бил на ресторант, след това за едно малко питие на бар. Оказало се обаче, че е посетил три бара, а малките питиета далеч повече от едно. В последното заведение, където бил, пък почерпил щедро седем млади момичета, дал и бакшиш от 1000 лева на сервитьорките.

В друг случай пък поданик на кралицата се напил до козирката и изгубил празното си портмоне. Отново подал сигнал на следващия ден, а час по-късно намерил парите в задния си джоб.

„Постоянно имаме такива сигнали. Длъжни сме да работим по всеки един от тях, което обаче ни пречи да разкриваме истинските престъпления“, обясниха разследващи.

От там поясниха, че въпреки това всеки ден залавят по един крадец.

Отново не случайно, жертвите били пияни.

Оказало се, че джебчиите по плажа и около заведенията специално чакали набелязания да изпие поне по три питиета, за да го атакуват. Тогава хората ставали изключително немарливи към вещите си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ