Ремонтират основен пловдивски булевард с 6 млн. лева за 110 дни! Вижте коя фирма ще бъде изпълнител!

Кукленско шосе Пловдив

Още един основен пътен участък в Пловдив ще бъде тотално ремонтиран, след като градските власти избраха изпълнител за невралгичния булевард. Процедурите за реконструкцията на „Кукленско шосе” са приключили, като предстои да бъде подписан договора с консорциума ДЗЗД „Кукленско шосе”. Обединението е между две известни фирми, които ремонтират пътища под тепетата –  с  водещ партньор „Пътища Пловдив” и „Транс консулт – 22”, пише Трафикнюз.

Другите две компании, които са участвали в надпреварата за ремонта са „Кукленско шосе 2018” ДЗЗД с партньори „ПСТ Груп” и „Пътпроект”, както и „Запрянови – 03”.

Комисията е дала най-много точки на първия консорциум, който е дал оферта за 5,9 млн. лева  с ДДС и 110 дни срок на изпълнение. Процедурата е на инженеринг, като проектирането и строителството влизат в дадения от компанията срок на изпълнение.

Ако няма обжалвания на избора на компанията,  може да се подпише договор с Община Пловдив и да се пристъпи към реализирането на реконструкцията. Тя обхваща цялото Кукленско шосе – от улица „Даме Груев” до землищната граница на Община Пловдив.

Ремонтът ще бъде на етапи, като искането на властите е шосето да не се затваря напълно.  Предвижда се тотална реконструкция на пътната част и пешеходните зони, ново осветление, подземни комуникации, велоалеи и други.  Разплащането с фирмата ще бъде в две бюджетни години по 3 млн. лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ