Лоша нова за Благой Иванов – Багата пристигна на 23-ти юни

Благой Иванов - Багата

Благой Иванов – Багата, който е единственият настоящ български боец в UFC, изгуби едно място и от днес е под номер 13 при най-тежките, предаде boec.bg.

Това показва обновената класацията на най-известната ММА верига в света.

Промяната в класирането на българина е благодарение на изкачването на английския боец Том Аспинал с 1 позиция (от 13-а на 12-а). Английският боец за последно влезе в октагона през февруари, отказвайки със събмишън бившия шампион Андрей Арловски. 28-годишният Аспинал все още няма загуба в UFC. Той е в серия от 3 поредни успеха в най-известната ММА верига в света и общо 6 във всички организации. Последното му поражение датира от 2016 година.

Припомняме, че Благой Иванов все още няма изигран двубой през 2021 година. Той трябваше да влезе в октагона на събитието UFC 260, което се проведе на 27 март като негов опонент беше Марчин Тибура.

Срещата пропадна поради контузия на родния боец в лявото коляно, която не му позволява да тренира нормално.

Сергей Спивак, който надделя с решение над Алексей Олейник на UFC on ESPN 25, измести руснака от топ 15. Молдовският боец от днес е под номер 14, като на същата позиция е и Сергей Павлович.

Други промени в топ 15 няма.

Лидер, веднага след шампиона Франсис Нгану, е бившият такъв – Стипе Миочич. Той е следван от Дерек Люис и Сирил Гане



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ