Съдът в Бургас: Бенчо Бенчев не е укривал Митьо Очите

Бенчо Бенчев

Районният съд в Бургас оправда бизнесмена и общински съветник Бенчо Бенчев по обвинение за укривателство на несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите, както и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Съдебната инстанция призна подсъдимия за невиновен в това, че в периода от 2 до 4 август .2018 г., в Гърция и Турция спомогнал на Желязов да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като на 2 август е транспортирал с лек автомобил Желязков от Солун до Истанбул, след което му е предоставил хотелска стая, резервирана на името на Бенчев.

Бургаският районен съд оправда зърнения бос и за това, че на 5 август 2018 г., в дома си в Бургас, държал 57 броя фабрични патрони, представляващи боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително.

Бенчев е невинен и по третото обвинение – че на 5 август 2018 е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях – ловна карабина, 100 броя боеприпаси за същото оръжие, 3 пистолета и 90 броя боеприпаси за тях (всички въз основа на надлежно издадени от съответните органи на МВР азрешения), като не взел необходимите мерки за сигурност.

Делото срещу Бенчо Бенчев бе гледано по общия ред. Държавното обвинение поиска от съда да наложи общо наказание на подсъдимия условна присъда от 2 г. с 3-годишен изпитателен срок.

Защитата на Бенчев пледира за оправдателни присъди по трите му повдигнати обвинения. Според адвокатите обвиненията са несъстоятелни и подсъдимият не е извършил нито едно от престъпленията, за които му е вменена вина. В своята последна дума пред съда,Бенчо Бенев помоли за справедливост.

Присъдата на Районен съд Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ