Жегата поразява: двама колабираха в Пловдив, линейки ги спасяват

Линейка

Мъж и жена колабираха в адската жега по обяд в Пловдив, съобщиха от Спешна помощ. Лекарски екип е бил повикан в квартал „Изгрев“, за да откара 40-годишна в болницата. Тя е припаднала на улицата. Както вървяла, изведнъж й прилошало и се свлякла на тротоара.

Малко по-късно медици са били повикани да окажат помощ и на на 60-годишен, на когото му прилошало по време на разходка. Двамата са откарани за прегледи.

Лекари призоваха по-възрастните и тези със сърдечно-съдови заболявания да не излизат по улиците, особено в следобедните часове, когато живакът в термометъра достига своя пик. Ако им се наложи да го правят, да облекат светли дрехи, да се придвижват по сенките и да пият повече течности.

Зверската жега, обхванала страната в последните дни, опразни и главната улица в Пловдив. Около 14 часа тук-там се виждаха минувачи. Прогнозите за утре са за още по-горещо време, когато температурите ще стигнат 39 градуса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ