Помните ли, когато политиците не се „чегъртаха”?

Бойко Борисов

От архива

12 юни 2009-та година – лидерът на ДСБ Иван Костов отива на крака – с букет цветя и кутия шоколадови бонбони – в болницата при оперирания Бойко Борисов, писа в. „Труд“.

Точно в 16 ч. колата на Командира спира пред Военномедицинска академия. Шофьорът излиза с голям букет бели кали (символ на сватба), след него се появи самият Костов и се отправи към входа на академията.

Точно час и пет минути продължи свиждането между двамата.

„Посещението на Костов ме изненада. Зарадвах се на джентълменския му жест”, каза пред „Труд“ Борисов.

„Все пак нали ще побеждаваме, трябва да се уважаваме като партии, партньори на ЕНП, и да мислим за варианти за управление след изборите”, каза още Генерала.

Двамата с Костов не са зачекнали болната тема за общите мажоритарни кандидати, която внесе напрежение между ГЕРБ и „Синята коалиция”. Не са говорили и за коалиция преди изборите. Но, разбира се, са дискутирали ситуацията в страната.

„Хората трябва да усещат в нас сила и увереност, да знаят, че имаме потенциал, който може да управлява държавата при тежкото наследство, което ни оставя тройната коалиция”, обобщи Борисов.

От многобройните обаждания, докато лежи в болницата, Борисов се убедил, че хората очакват от него „сила и власт”, а пък Костов му внушил, че „в този момент е важно да си лидер”.

Борисов трябваше да бъде изписан от ВМА, след като му бе опериран менискусът след футболна травма.

Той бе забранил на докторите да издават информация за неговото състояние.

Дори се чу, че Борисов ще остане още един ден на болничното легло и ще посрещне там днешния си 50-и рожден ден.

„Нищо няма да правя за рождения си ден. Ще си почивам. Колегите ще минат да ме видят”, начерта той по-рано вчера плановете за празника си. И се пошегува в свой стил: „Няма да мога да танцувам.”

Въпреки че няма да има купон, приятели, съпартийци и колеги на Борисов крояха планове с какво да го изненадат за юбилея.

Цветанов обяви, че подаръкът им за Генерала ще е той да стане 50-ият премиер на България на правителство на ГЕРБ. „Какво по-хубаво от това за 50-годишния му юбилей”, усмихнато каза Цветанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ