Скандалът с Борис Михайлов за шеф на ДФЗ гръмна и в чужбина

Борис Михайлов

Скандалът с назначението на Борис Махайлов за шеф на Държавен фонд земеделие гръмна и в световните медии. Така сайтът www.eureporter.co описва подробно, как назначеният от служебното правителство на Румен Радев Михайлов е разследван и съден за източване на данъци за 7,7 милиона евро. От медията отчитат, че като директор на ДФЗ Михайлов разполага с огромен разплащателен ресурс, през който преминават всички европейски фондове за земеделие в България.

Срещу Михайлов беше повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с данъчни престъпления през 2008 г. По това време той е директор на данъчния отдел в българската столица София. Информация за миналото на Борис Михайлов изтече от партията на бившия премиер Бойко Борисов – ГЕРБ.

Според българските разследващи органи и публикации в медиите Михайлов е участвал в схема, при която на физически лица е било плащано да регистрират фирми с фиктивни дейности, които след това са укривали ДДС. Общият откраднат ресурс възлиза на 7,7 милиона евро.

Припомняме, че от ГЕРБ няколко дни задават въпроси към служебното правителство на Румен Радев за професионалния опит на Михайлов, като директор на ДФЗ, тъй като от това зависи дейността на всички, занимаващи се със земеделие в България. От ГЕРБ съобщиха, че доскоро Борис Михайлов е бил шеф на масонската ложа „Ехнатон“.

Реакция имаше от единсвено от говорителя на правителството Антон Кутев, който призна, че Михайлов е разследван и съден за данъчни измами, но после бил оправдан.

От www.eureporter.co отбелязавт и факта, че Михайлов опита да упражни натиск върху медии, за да свалят информацията за миналото му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ