Бисер Петков с горещ коментар за пенсиите! Вижда ли оставката си на бюрото на премиера Борисов?

Бисер Петков

Оставката ми не е поставена демонстративно някъде на показ. Това коментира пред Би Ти Ви социалният министър Бисер Петков на въпрос дали вижда оставката си на бюрото на премиера Бойко Борисов. Запитан кога последно са обсъждали постиженията му с министър-председателя, Петков отговори, че това не става на специални срещи.

Работната група вчера представи как пенсиите от универсалните фондове ще бъдат изплащани. На база на съществуващото законодателство са разработени няколко възможности. Основният продукт, който ще предлагат универсалните фондове е пожизнена пенсия, припомни новината от вчера Петков. Запазва се възможността и по-рано да започне плащането – една година преди пенсиониране на лицето.

Гарантира се минималният размер на пожизнената пенсия, това е новото в законопроекта, каза министърът. По думите му предвидени са различни варианти на пожизнените пенсиите. Търсеше се конпромис по отношение на интересите на участниците в този процес, каза министърът.

На въпрос дали е спрял практиката негови служители да пътуват със скъпи самолетни билети, министърът посочи, че това категорично е било ограничено. Преди време заради бомбастична цена на самолетен билет поста си изгуби негова зам.-министърка.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ