МВР на Бойко Рашков арестува журналисти от опозиционни медии

Бойко Рашков 1

Трима журналисти са арестувани в полицията през изминалата нощ в София. Това съобщават граждани, станали свидетели на екшъна по тъмни доби снощи. От МВР официално не дават информация по случая, но ПИК разузна, че те са били отведени в 5-то РПУ в столицата.

От полицията съобщават само, че е бил подаден сигнал на тел. 112, заради което на място е пристигнал патрул.

Става дума обаче за адрес, който съвпада с редакция на медия. Не е ясно обаче кой и по какви причини е подал сигнала.

Стигнало се е до спречкване между един от журналистите – жена, и униформените, като на място ca изпратени още две коли, научи ПИК от очевидци. В крайна сметка репортерите били арестувани, но не са ясни мотивите за това.

Медията ни разузна, че става дума за колеги от опозиционни издания, които не пестят критики към вътрешния министър на Румен Радев – имотния крал Бойко Рашков. Дали това е причината за ареста обаче, не е ясно.

Един от задържаните журналисти е жена – репортерката Надя Панкова от „България днес“, издание на „24 часа“, която влязла в конфликт в униформените, дошли на проверка в редакцията на изданието по сигнал. Другият е Заприн Караминов, който е отговорен редактор на сайта „Лупа“. Третият задържан е фотографът Виктор Леви.

Проверка на ПИК потвърди, че на въпросния адрес се помещава редакцията на сайта „Лупа“ и вестник „Уикенд“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ