Красен Кралев: Варна може да има още един басейн с олимпийски размери

Красен Кралев

Срещнах се с клубовете по плувни спортове „Варна“, „Торпедо“, „Юлиян Русев“, „Оренда“ и „Астери“. Разговаряхме за бъдещето на водните спортове в морската ни столица, съобщиха от ПП ГЕРБ.

Обсъдихме възможността във Варна да бъде изграден още един плувен басейн с олимпийски размери, тъй като популярността на водните спортове расте постоянно. Това заяви третият в листата на ГЕРБ-СДС във Варна и бивш министър на спорта Красен Кралев.

Той изрази удовлетворението си, че през последните години успяхме да утвърдим България като отличен организатор на международни състезания от най-висок ранг.

Кралев бе категоричен, че ГЕРБ ще продължи да приоритизира българския спорт. „Вярвам, че страната ни има огромен потенциал да създава и изгражда таланти. Разговарях също и с клубовете по кикбокс и муай тай „Ахил“, „Вокил“, „Боил“ и „Аргус“. Поех ангажимент пред тях, че ако получим отново мандат за управление, ще осигурим финансиране за обособяване на нова зала за бойни спортове.

Благодаря им за високата оценка за работата ми като министър на спорта. За мен е важно да знам, че усилията, които Министерството на младежта и спорта полага през последните години, за да подкрепя спортните клубове, имат реално отражение и дават резултат“, подчерта Красен Кралев във Варна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ