Хапвайте малини, но в малки количества

Малини

Малините са много вкусни и полезни плодове, но с тях трябва също да се внимава, защото много лесно могат да предизвикат алергия, предупреждава БНР.

Диетологът Елена Соломатина посочи категориите хора, на които не се препоръчва да консумират този вкусен сезонен плод. В интервю за портала FAN тя поясни, че говорим предимно за хора с алергии. „Алергията към малини не е характерна само за децата. Възрастните, като правило, вече знаят дали имат истинска алергия и към какво, затова се опитват да избягват някои плодове.

Понякога се случва вече в зряла възраст човек, който преди е консумирал малини в големи количества внезапно да отключи алергия към тях”.

Поради това диетологът препоръчва да ги ядем на малки порции – не повече от една чаена чаша. За по-голяма сигурност можем да намалим и това количество на половина. Специалистът добави, че хората, чиято кръв се съсирва по-трудно трябва също да ограничат максимално употребата на тези плодове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ