Патриотите дариха апаратура за русенска болница с парите за закриване на кампанията

ВМРО Русе

Кандидатите от листата дариха апаратура с парите за закриване на кампанията, съобщиха от ВМРО.

Кандидатите за народни представители от КП БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ – ВМРО, Воля И НФСБ направиха дарение на пациентски монитор за недоносените деца от отделението по Неонатология към АГ комплекса при УМБАЛ „Канев“ Русе. Апаратът бе връчен от водачът на листата Искрен Веселинов, като там присъстваха и Галин Григоров, Траян Тотев и Нина Крушева.

„Единодушно решихме, че вместо за закриване на кампанията ще дарим предвидените средства на отделението за недоносени деца. За съжаление всяка година броят им се увеличава и е около 140 – 150 годишно. Този монитор е изключително важен за медицинските работници, които се борят за живота на всяко новородено. И тъй като за нас демографската катастрофа в България продължава да бъде основен проблем, а детската смъртност е сред решаващите фактори за борбата с нея, мисля, че правим една правилна инвестиция в бъдещето на Русе и русенци, а и на българчетата изобщо. Нашият апел към всички политически сили е да помислят в тази посока и каквото могат в края на кампанията, да отделят от бюджетите си, за да помогнем именно за това да се раждат повече и по-здрави деца в нашата страна“, каза водачът на листата на патриотите в Русе.

Старшата сестра на Неонатологията Галина Барбукова изрази огромната си благодарност за дарението, защото за лекарите и медицинските специалисти е изключително важно да разполагат и с адекватна апаратура. Мониторът ще може да се ползва и за доносени деца, тъй като той отчита всички показатели – сърдечна честота, дишане, сатурация.

Нина Крушева пък благодари на медиците от АГ – комплекса за грижите, които полагат за децата на Русе и русенските жени. „Преди време към нас бе отправена молба за такъв монитор, а ние си спазваме обещанията. За нас е изключително важно да помагаме на града и затова сме патриоти, за да бъдем патриоти в мястото, където живеем, където израстваме, където се раждат децата ни и минава живота ни“, каза Нина Крушева.

В програмата на КП „Българските патриоти – ВМРО, Воля И НФСБ“ здравеопазването е сред приоритетните области. В дългосрочен план целта е постигане на по-добро здраве за гражданите. Сред акцентите, разбира се е борбата с КОВИД-19 и предотвратяването на локдауните. Освен това интегрирана профилактика, ранна диагностика и ефективно лечение на заболяванията. В програмата си патриотите предвиждат и финансова стабилност и обезпеченост на здравната система, предприемане на поетапна демонополизация на НЗОК. Приоритет е и въвеждането на електронно здравеопазване, както и изцяло нова лекарствена политика с цел високо качество, безопасност и ефективност на лекарствените продукти.

Българските патриоти са с №16 в машината и в интегралната бюлетина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ