Британският „Сън“ размаха пръст на Слънчев бряг, публикува кървавото писмо

Плаж

България, която е популярна сред британците със своя курорт Слънчев бряг, потвърди, че няма да признава приложението. Британците трябва да получат удостоверение от NHS като доказателство за направените две ваксини, за да могат да влязат в страната, пише The Sun, цитиран от Флагман бг.

Форин Офис оповести най-новия регламент, според който: „Българските власти заявиха, че само писмената версия на Covid паспорта, издаван от NHS е допустима като доказателство за ваксиниране.“

„Дигиталното приложение, както и разпечатка от него не отговаря на техните изисквания.“

В момента британците могат да пътуват за България, само ако са напълно ваксинирани, без да е необходим Covid тест и карантина при пристигане.

Страната остава в жълтия списък на Обединеното кралство, което означава карантина при завръщане.

Според правителствени източници рестрикциите на жълтия списък могат да бъдат премахнати за двойно ваксинираните британци до август.

Министърът на транспорта, Грант Шапс по-рано заяви, че правителството има желанието да освободи британците с две ваксини при завръщане в Обединеното кралство от жълти дестинации и те да не се подлагат на карантина за 10 дни.

На фона на оставащите задължителни Covid тестове това е страхотна новина за ваксинираните британците, желаещи да посетят туристическите горещи точки като България, Гърция, Испания и Португалия, намиращи се в жълтия списък, но все пак очакващи британските туристи.

Някои страни допускат само напълно ваксинирани британци-като Малта, Португалия и Франция, докато Испания разрешава влизането на британци само при наличие на негативен Covid тест.

Малта се отказа от първоначалното си становище, че няма да признава приложението NHS и потвърди, че го приема като доказателство за наличието на две ваксини.

Мадейра ще приема британци, ваксинирани с индийската AstraZeneca, но това не важи за континенталната част на Португалия, съобщава още The Sun.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ