Полицаят, трафикант на бежанци, извършил престъплението от….“простотия“?!

Полицаят трафикант

Хванатият да превозва нелегални имигранти столичен полицай Владимир Стоянов остава за постоянно в ареста, реши днес карловският съд. Според магистратите служителят на реда има опасност да извърши още престъпления. Има и данни, че е предоставял квартири на мигрантите и че и друг път ги е карал вътре в страната.

За деянието, за което е обвинен Стоянов – подпомагане на незаконно пребиваващи чужди граждани, се предвиждат между 1 и 6 години лишаване от свобода, посочиха от прокуратурата.

Положението му се утежнява и от факта, че е полицай, предаде БТВ.

В последната си дума Стоянов заяви, че е извършил престъплението „от простотия, от глупост”. Той посочи, че баща му е излязъл от болница, а освен това не бил в състояние да си покрива ипотеката. От страх от последствията пък се опитал да избяга при опита за полицейска проверка.

Обвиняемият обяви, че ще свидетелства срещу съучастниците си, като поиска те да лежат дълги години в затвора.

Славов е част от група, която се занимавала с трафик на бежанци през България. До този момент са разкрити четирима от замесените в канала.  На 5 юли трафикантите превозили 16 души с четири автомобила от Бургас до София. Скрити в морската столица останали още шестима бегълци. Владимир се върнал за тях и ги натоварил в мощен мерцедес – седан. Групата била забелязана още на изхода на Бургас от полицейски патрул, който се опитал да спре колатаза проверка, но водачът изобщо не натиснал спирачките.

Продължил с 200 км/час по аутобана , като на Сливен го очаквала нова проверка. Той обаче отново не отразил полицейската палка и профучал край патрула. Следващият полицейски „капан“ бил на Стара Загора, но сценарият и там се повторил. След опита за проверка преди входа за Пловдив, трафикантът решил да не рискува повече и отбил от магистралата. Потеглил към Карлово, като на баня е направен още един опит да бъде спрян. В Карлово той разтоварил бежанците, като им обещал че ще „оправи работата с полицията“ , взел им 100 долара и изчезнал.

Багажът на шестимата мъже останал в автомобила. Мъжът обаче няма никакво намерение да спази обещанието си, защото прибрал всичко ценно от саковете им, а след това подарил дрехите им на двама роми, които се придвижвали с каруца между селата. На Пирдоп мерцедесът е спрян от полицейски служители, а Славов е задържан. Направил е пълни самопризания, като се оправдал че е се включил в „операцията“ инцидентно, за да помогне на свои приятели.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ